Varför Sorbact®?

Precis som ett vanligt förband. Fast helt unikt.

Sorbact® erbjuder alla funktioner som man förväntar sig av ett vanligt förband. Men dess bakteriebindande egenskaper gör det samtidigt helt unikt. Sorbact®-ytan utnyttjar en helt naturlig process som binder till sig bakterier, vilket gör Sorbact® extra lämpligt i situationer där ett sår utsätts för ökad risk för infektion.

Så här fungerar det

När Sorbact® applicerats på såret och dess unika yta fått direktkontakt med såret startar processen där bakterier och svamp binder till dess yta.

Bakterier binds till ytan
Bakterier och svamp, som finns i såret, binds till Sorbact®-ytan. Genom att minska mängden bakterier och svamp i såret underlättas sårläkningen och risken för infektion minskas.

Bakterier följer med vid byte
Vid förbandsbyte avlägsnas de mikroorganismer, det vill säga bakterier och svamp, som har bundits till den unika Sorbact®-ytan. Helt naturligt, utan att avge några kemiskt aktiva ämnen till såret.

Sorbact® för alla sorters sår i alla stadier

Sorbact® förband kan användas på både torra och vätskande sår, ytliga och djupa samt stora eller små sår. Eftersom Sorbact® förband inte avger några aktiva ämnen till såret kan det användas redan från början för att förhindra infektion. Förbanden kan också användas för att minska mängden mikroorganismer vid korttids- eller långtidsbehandling av redan infekterade sår.

Vem kan använda Sorbact®?

Sorbact® förband passar för att behandla olika typer av sår på bland annat hästar, hundar och katter. Den unika bakteriebindande Sorbact®-ytan gör också förbanden extra bra att använda för djur som rör sig mycket i miljöer där smuts lätt kommer in i såret och där det finns ökad risk för infektion.